Roent com la brasa

by Joan Bardy & Jean Orliac SPAIN
for Festival Lluèrnia in Olot - 15/12/2021
La instal·lació envaeix el camp de roques volcàniques que envolta el Monument als Vençuts de Claudi Casanovas a Olot. Invisible de dia però impactant de nit, la intervenció reprodueix un impressionant riu de lava fumejant al mig de les nits fredes d'aquesta ciutat volcànica, una reflexió sobre les ferides de la Història que no sempre es poden veure però que no per això deixen de ser calentes. Si no es construeix el futur aprenent del passat, d'aquelles amenaces latents, els mateixos errors es repeteixen. Cal no oblidar que el volcà adormit es pot despertar...S'han respectat en tot moment les preexistències locals i s'ha apostat per una lògica de residu zero gràcies al préstec de lluminàries per part de l'escola de disseny IED Barcelona que ha recuperat el material a posteriori.
EMPORIA ESPAÑA
Gold Emporia 2021: Al mejor espacio efímero iluminadoEmporia Selection 2021: En la Miscelánea, todo lo no incluido en otras categorías
Gallery: Ephemeral architectureDo not stay outside. Subscribe to our newsletter to receive notices about new editions of awards and news.